Kayıtlar

Ağustos, 2024 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

LİMİT

Resim
  Limitin Tanımı: Sağdan ve Soldan Limitler: Sağdan ve Soldan Limitlerin Eşitliği: Limitin Temel Teoremleri: Trigonometrik Fonksiyonların Limitleri: Özel Limitler ve Sonsuzda Limitler: Süreklilik ve Limit:

ALMANCA KİŞİ VE İYELİK ZAMİRLERİ

Resim
Bu tablo, Almanca kişi zamirlerinin dört farklı halde nasıl değiştiğini ve bunların Türkçe karşılıklarını gösteriyor. Nominative hal, özneyi ifade ederken; accusative hal, nesneyi; dative hal, dolaylı nesneyi; ve genitive hal, iyelik durumunu ifade eder. Almanca'da iyelik zamirleri (Possessivpronomen) cinsiyete, sayıya ve ismin hâline göre çekime uğrar. İyelik zamirleri, hangi isme atıfta bulunduklarına bağlı olarak eril (maskulin), dişil (feminin), nötr (neutral) ve çoğul (plural) formlara sahip olurlar. Ayrıca, ismin hâline (nominative, accusative, dative, genitive) göre de değişirler. Örneklerle açıklayalım: Maskulin (Eril) - Der Hund (Köpek) : Nominativ: Das ist mein Hund. (Bu benim köpeğim.) Akkusativ: Ich sehe meinen Hund. (Köpeğimi görüyorum.) Dativ: Ich gehe mit meinem Hund. (Köpeğimle gidiyorum.) Genitiv: Das ist das Futter meines Hundes. (Bu köpeğimin maması.) Feminin (Dişil) - Die Katze (Kedi) : Nominativ: Das ist meine Katze. (Bu benim kedim.) Akkusativ: Ich sehe

TRİGONOMETRİK BAĞINTILAR

Resim
  Tümleyen Açı Bağıntıları: sin θ = cos(π / 2 - θ) cos θ = sin(π / 2 - θ) tan θ = cot(π / 2 - θ) cot θ = tan(π / 2 - θ) sec θ = csc(π / 2 - θ) csc θ = sec(π / 2 - θ)